ΚΟΣΜΟΣ

Εκδικήθηκε τον θάνατο της οικογένειάς του δολοφονώντας τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

Εκδικήθηκε τον θάνατο της οικογένειάς του δολοφονώντας τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας
Reuters/Sergey Karpukhin

Το 2002 ένα επιβατικό αεροπλάνο και ένα εμπορικό αεροσκάφος συγκρούστηκαν πάνω από τη Γερμανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άτομα.

Το αεροπλάνο της Bashkarian Airlines είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Βαρκελώνη και συγκρούστηκε στον αέρα με ένα αεροσκάφος της DHL που είχε φύγει από την Ιταλία με κατεύθυνση το Βέλγιο.

Μέσα στο Ρωσικό Tupolev 154 τα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν κοντά στο Uberlingen, ήταν η γυναίκα και τα δύο παιδιά του Vitaly Kaloyev.

Το δυστύχημα είχε γίνει λόγω ενός λάθους από τον πύργο ελέγχου της Ζυρίχης. Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας το μοιραίο βράδυ ήταν ο 36χρονος Peter Nielsen, ο οποίος ήταν μόνος στον πύργο ελέγχου.

Ο Kaloyev δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απώλεια της Svetlana, του δεκάχρονου Konstantin και της τετράχρονης Diana. Στόχος του ήταν να βρει τις απαντήσεις για τον θάνατό τους.

Μετά το τραγικό δυστύχημα o Koloyev αρνήθηκε να ξυριστεί και φορούσε μαύρα ρούχα. Έπεσε σε κατάθλιψη και κατά τη διάρκεια της δίκης έμαθε ότι ο 36χρονος δε θα έμπαινε φυλακή καθώς κατηγορήθηκε μόνο για αμέλεια.

Γεμάτος με θλίψη προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ο οποίος τον βοήθησε να εντοπίσει τη διεύθυνση του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Αφού βρήκε ότι χρειαζόταν εισέβαλε κρυφά στο σπίτι του Nielsen και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Ο 36χρονος ξεψύχησε στα χέρια της συζύγου και των παιδιών του.

Λίγες ώρες αργότερα ο Kaloyev συνελήφθη από τις Ελβετικές αρχές στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Μαζί του είχε το 14 εκατοστών μαχαίρι που δολοφόνησε τον Nielsen.

Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση και εξέτισε την ποινή του σε μια Ελβετική φυλακή. Βγαίνοντας από αυτήν ένα ενθουσιώδες πλήθος χαιρέτισε την επιστροφή του στη Ρωσία, όταν αφέθηκε ελεύθερος.

Μια δεκαετία μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή μίλησε στη Ρώσικη εφημερίδα Moskovksy Komsomolets.

Η απίστευτη αυτή ιστορία εκδίκησης ενέπνευσε τη νέα ταινία του αστέρα του Χόλυγουντ και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, Arnold Schwarzenegger. Η ταινία θα έχει τον τίτλο «Aftermath».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ