ΚΟΣΜΟΣ

Γονείς προσπαθούσαν να παντρέψουν την ανήλικη κόρη τους με έναν άγνωστο

Γονείς προσπαθούσαν να παντρέψουν την ανήλικη κόρη τους με έναν άγνωστο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έφηβη δεκαπέντε ετών η οποία ζει στο Τορίνο, απομακρύνθηκε με δικαστική απόφαση από την οικογένειά της, αιγυπτιακής καταγωγής. Όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς της δεκαπεντάχρονης είχαν συμφωνήσει να την παντρέψουν με έναν Αιγύπτιο είκοσι πέντε ετών, τον οποίο η έφηβη δεν είχε συναντήσει ποτέ.

Οι συμμαθήτριές της ήρθαν σε επαφή με τηλεφωνική γραμμή που βοηθά ανήλικά θύματα κακομεταχείρισης και η κοπέλα, στη συνέχεια, συνομίλησε με αστυνομικούς, στο γραφείο του λυκειάρχη του δημόσιου σχολείο στο οποίο φοιτά, με ιδιαίτερα καλή επίδοση.

Η έφηβη, μεταξύ των άλλων, διηγήθηκε στους αστυνομικούς ότι για να εκφράσει την αντίθεσή της στον προσυμφωνημένο γάμο έφτασε ακόμη και στο να κόψει τις φλέβες της, αλλά η μητέρα της δεν άλλαξε στάση και σχέδια. Συνέχισε να τής λέει ότι η μόρφωση δεν της χρειαζόταν, διότι θα την έστελναν σύντομα στην Αίγυπτο, όπου θα έμενε με την πεθερά της, για να πάψει να αντιδρά, ενώ για την οικονομική της επιβίωση θα φρόντιζε ο εικοσιπεντάχρονος άνδρας της.

Οι αστυνομικοί και το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισαν να μεταφέρουν άμεσα την κοπέλα, υπό συνθήκες ασφαλείας, σε κοινότητα για την προστασία ανηλίκων. Οι αστυνομικοί που την βοήθησαν δήλωσαν στον Τύπο ότι τη συνάντησαν πριν από λίγες ημέρες, ότι είναι καλά στην υγεία της και άρχισε και πάλι να πηγαίνει στο σχολείο.

Πρόκειται για το τρίτο συμβάν, μέσα σε μια εβδομάδα, κακομεταχείρισης ανήλικων κοριτσιών από τις οικογένειες τους, επειδή αρνούνται να δεχθούν επιβολές που απορρέουν από μια ακραία, συχνά, ερμηνεία της μουσουλμανικής παράδοσης και θρησκείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ