ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στη Γη μετά από 173 ημέρες στο διάστημα (vids)

Επιστροφή στη Γη μετά από 173 ημέρες στο διάστημα (vids)
Instagram/iss

Έπειτα από 173 μέρες στο διάστημα, ο επικεφαλής της αποστολής «Expedition 50» της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Σέιν Κίμπρο (Shane Kimbrough), μαζί με δύο μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν τη Δευτέρα στη Γη.

Ζώντας και δουλεύοντας πολύ μακριά από τον πλανήτη μας, η ομάδα της διαστημικής αποστολής πέρασε τις μέρες της διεξάγοντας εκατοντάδες πειράματα στη βιολογία, την βιοτεχνολογία, την φυσική και δεκάδες έρευνες για τη Γη, όπως αναφέρει η NASA.

Η επιστημονική ομάδα προσγειώθηκε με ασφάλεια σε μια πόλη του Καζακστάν το μεσημέρι της Δευτέρας και όλο τους το ταξίδι από το διάστημα στη Γη μεταδόθηκε σε ζωντανή συνδεσή από τη NASA.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τους αστροναύτες, τους βοήθησαν να βγουν από το σκάφος και τους έβαλαν σε αναπηρικά καροτσάκια (καθώς ο οργανισμός αλλά και τα όργανά τους έχουν ατροφήσει από την έλλειψη βαρύτητας). Στη συνέχεια, χαμογελώντας στην κάμερα και στα άτομα που τους υποδέχτηκαν, μίλησαν για την εμπειρία τους.

Δείτε το live streaming της NASA:

Βίντεο και φωτογραφίες από το ταξίδι των κοσμοναυτών:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ