ΚΟΣΜΟΣ

Στοκχόλμη: Η εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκιση του 39χρονου Ουζμπέκου (pics)

Στοκχόλμη: Η εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκιση του 39χρονου Ουζμπέκου (pics)
REUTERS

Την προφυλάκιση του 39χρονου Ουζμπέκου, ο οποίος συνελήφθη ως ο φερόμενος οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15, ζήτησε η εισαγγελία της Σουηδίας.

«Αίτηση για εντολή κράτησης έχει επιδοθεί όσον αφορά τον άνδρα που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ως ύποπτος για πιθανή πρόκληση εγκλημάτων τρομοκρατίας μέσω φόνου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Αν η αίτηση εγκριθεί, θα παρατείνει τη χρονική περίοδο προφυλάκισης του υπόπτου από τις αρχές.

AFTON

Aftonbladet

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας δήλωσε τη Μ. Δευτέρα πως εξακολουθεί να είναι βέβαιος ότι ο ύποπτος που έχει συλλάβει η αστυνομία είναι ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση.

«'Εχω την πεποίθηση και είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον σωστό δράστη. Στη συνέχεια επαφίεται στον εισαγγελέα να το αποδείξει στο δικαστήριο», είπε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Νταν Ελίασον σε συνέντευξη Τύπου.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα

Η Σουηδία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και τους τραυματίες της επίθεσης, ενώ ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα δεν θα παραδοθεί ποτέ στην τρομοκρατία.

SWEDEN

Reuters

«Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην τρομοκρατία», είπε ο Λέβεν στην ομιλία που εκφώνησε στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο πάρκο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, καθώς οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στην πρωτεύουσα και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν, ενώ πολίτες και τουρίστες συνωστίζονταν στο κέντρο της πόλης.

SWEDEN 2

Reuters

Ο Λέβεν περιβαλλόταν από τη βασιλική οικογένεια που ήταν ντυμένη στα μαύρα, υπουργούς της κυβέρνησης, και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

SWEDEN 5

Reuters

SWEDEN 3

Reuters

SWEDEN 4

Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ