ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Φόρος τιμής στον νεκρό αστυνομικό από την επίθεση στο κοινοβούλιο (pics)

Λονδίνο: Φόρος τιμής στον νεκρό αστυνομικό από την επίθεση στο κοινοβούλιο (pics)
REUTERS

Χιλιάδες αστυνομικοί απότισαν τη Δευτέρα φόρο τιμής στον συνάδελφό τους, Κιθ Πάλμερ, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα στην τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Ο 48χρονος Πάλμερ μαχαιρώθηκε από τον Χαλίντ Μασούντ, έναν Βρετανό 52 ετών που είχε ασπαστεί το Ισλάμ και λίγο νωρίτερα είχε παρασύρει με το όχημά του δεκάδες πεζούς πάνω στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Την Κυριακή το φέρετρο με τη σορό του αστυνομικού μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι του ανακτόρου του Γουεστμίνστερ, μια τιμή που συνήθως επιφυλάσσεται μόνο σε υψηλόβαθμους πολιτικούς. Σήμερα, μεταφέρθηκε στον καθεδρικό του Σάουθγουορκ, στην απέναντι όχθη του Τάμεση, με τη νεκρική πομπή να περνά ανάμεσα σε 5.000 ένστολους αστυνομικούς, με το κεφάλι κατεβασμένο σε ένδειξη πένθους.

london

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε παρουσία περίπου 50 μελών της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων ήταν η σύζυγος και η 5χρονη κόρη του. Παρόντες ήταν επίσης υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν και η αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας Κρεσίντα Ντικ.

london 2

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή στις 22 Μαρτίου. Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού.

london 3
london 4
london 6
london 7
london 8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ