ΚΟΣΜΟΣ

Έρικ Τραμπ: Υπήρξε «δάκτυλος» Ιβάνκα στην επίθεση κατά της Συρίας

Έρικ Τραμπ: Υπήρξε «δάκτυλος» Ιβάνκα στην επίθεση κατά της Συρίας
REUTERS/Brendan McDermid

Τον ρόλο της Ιβάνκα Τραμπ πίσω από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση της Συρίας, αποκάλυψε ο αδελφός της, Έρικ Τραμπ.

Σε συνέντευξη του, το τρίτο παιδί του πλανητάρχη εξέφρασε την σιγουριά του πως η Ιβάνκα σίγουρα επηρέασε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ιβάνκα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει επιρροή. Είμαι σίγουρος πως είπε: Αυτό είναι φοβερό», δήλωσε ο Έρικ Τραμπ στην Telegraph αναφερόμενος στην επίθεση με χημικά που σκότωσε περισσότερους από 80 αμάχους, μεταξύ αυτών και δεκάδες παιδιά, στη Συρία.

«Ο πατέρας μου θα κινητοποιηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήταν ενάντια σε δράσεις στην Συρία πριν από δύο χρόνια. Ύστερα οι κυβερνώντες επιτέθηκαν με χημικά στον λαό τους, σε γυναίκες και παιδιά. Η παγκόσμια δύναμη Αμερική σε κάποιο σημείο έπρεπε να δράσει και το έκανε, με μεγάλη υποστήριξη από τους συμμάχους της και θεωρώ πως αυτό είναι εξαιρετικό».

trump1

(Ο Ντόναλντ Τραμπ με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του/REUTERS/Shannon Stapleton)

Παρότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου, πράγμα που υπογράμμισε κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ «επηρεάστηκε βαθύτατα» από τις εικόνες των τραυματισμένων παιδιών από την χημική επίθεση.

«Είμαι μακριά από την πολιτική και την κυβέρνηση, όμως μπορείς να καταλάβεις πως επηρεάστηκε βαθύτατα από τις εικόνες αυτών των παιδιών».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας έντιμος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος να είδε αυτές τις φωτογραφίες των παιδιών να ψεκάζονται με μάνικες για να σταματήσει να καίγεται το δέρμα τους, που δεν επηρεάστηκε βαθύτατα από το τι συνέβη εκεί».

«Ήταν τρομερό. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. της κυβέρνησης) είναι βάρβαροι και χαίρομαι που απάντησε (σ.σ. ο Τραμπ) όπως απάντησε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ