ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για διακρίσεις στις αμοιβές από τη Google

Καταγγελίες για διακρίσεις στις αμοιβές από τη Google
REUTERS/Arnd Wiegmann

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της Αμερικής η Google κάνει διακρίσεις σε βάρος των γυναικών υπαλλήλων της και το υπουργείο αναφέρει οτι διαθέτει και στοιχεία που αποδεικνύουν οτι οι αμοιβές δεν είναι ίσες μεταξύ των ανδρών και των γυναικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το DoL, η αμερικανική κυβέρνηση έχει συλλέξει πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι ο κολοσσός διαδικτυακών αναζητήσεων παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς νόμους για την απασχόληση με τις αμοιβές που παρέχει στις γυναίκες υπαλλήλους, υποστήριξαν αξιωματούχοι του υπουργείου.

«Ανακαλύψαμε συστηματικές ανισότητες στις αμοιβές των γυναικών, σχεδόν σε όλο το εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Τζανέτ Γουίπερ, περιφερειακή διευθύντρια του DoL, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Τζάνετ Χέρολντ, δικηγόρος που εργάζεται για λογαριασμό του υπουργείου, δήλωσε ότι «η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο σε αυτό το σημείο το DoL έχει ακράδαντες αποδείξεις ότι γίνονται μεγάλες διακρίσεις σε βάρος των γυναικών που εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της Google».

Όπως αναφέρει η Guardian, η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ανισότητας, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνονται διακρίσεις στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ