ΚΟΣΜΟΣ

Μια μητέρα μοιράζεται τις τελευταίες στιγμές του 4χρονου γιου της

Μια μητέρα μοιράζεται τις τελευταίες στιγμές του 4χρονου γιου της
Ruth Scully/CNNi

Έχουν περάσει δύο μήνες από την ημέρα που μια μητέρα στις ΗΠΑ, η Ρουθ Σκούλο ζει τον μεγαλύτερο τον εφιάλτη ενός γονέα. Και αυτή την καθόλου ευχάριστη εμπειρία ζωής της μοιράστηκε στο Facebook ελπίζοντας να φέρει μια αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, ο μικρός της γιός Νόλαν έχασε την μάχη με μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου. Για να τιμήσει τη μνήμη του δημοσίευσε δύο φωτογραφίες - κολάζ όπου δείχνουν το σκληρό πρόσωπο της μάστιγας του παιδικού καρκίνου.

Όπως εξηγεί η ίδια, ο 4χρονος Νόλαν αρνούνταν να φύγει από το πλευρό της. Ήταν παντού μαζί της. Ξάπλωνε ακόμη και στο πατάκι του μπάνιου όσο η μητέρα του έκανε ντουζ. Αυτό δείχνει η πρώτη φωτογραφία. Ήταν πριν φύγει για το νοσοκομείο και αρχίσει την βαριά μορφή χημειοθεραπείας. Η δεύτερη φωτογραφία, τραβήχτηκε δύο μήνες μετά... τον θανατό του, δείχνοντας το ίδιο σημείο, το ίδιο πατάκι, χωρίς τον Νόλαν.

Από την ημέρα που δημοσίευσε την ιστορία ζωής της, στις 4 Απριλίου, είχε πάνω από 620.000 αναδημοσιεύσεις. Όπως λέει η ίδια στο CNNi:

Όλοι όσοι έχουν παιδιά, τα έχουν δει να ξαπλώνουν στο πάτωμα. Για αυτό θεωρώ ότι η φωτογραφία αυτή συγκίνησε τόσους πολλούς ανθρώπους.

Της πήρε δύο μήνες για να κάνει αυτό το ποστ, αλλά ένοιωθε πως όφειλε να μιλήσει για την ιστορία του Νόλαν. «Διάβαζε κάθε σχόλιο από αυτά που του έγραφαν. Νιώθω πως ο Νόλαν θα ήθελε να μιλήσει με τους φίλους του και να τους εξηγήσει τι του συνέβη», εξομολογείται η ίδια.

12342514 1650628705191660 5618990017917856666 n

Πολύ γρήγορα η ιστορία του μικρού Νόλαν έγινε viral και συγκίνησε χιλιάδες άτομα. Και αυτό είναι κάτι που θα ήθελε και ο ίδιος, όπως αναφέρει η Ρουθ.

Τώρα, η ιστορία του θα μπορέσει να βοηθήσει και άλλους γονείς, σε όλο τον κόσμο, που περνάνε τον ίδιο Γολγοθά. «Ίσως αυτός ήταν ο σκοπός του, να βοηθήσει ανθρώπους και μετά τον θάνατό του», λέει η ίδια με βεβαιότητα.

Ένα ιδιαίτερο τέλος

Ο Νόλαν έκανε θεραπείες για πάνω από ένα χρόνο και παρότι κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο, αυτός στη συνέχεια μετατοπίστηκε στους πνευμονές του. Δεν υπήρχε θεραπεία. Η Ρουθ το μόνο που μπορούσε να κάνει πλέον είναι να κάνει όμορφες τις τελευταίες ημέρες του γιού της. Και ενώ η κατάστασή του δεν ήταν καθόλου καλή, ο Νόλαν ήταν αισιόδοξος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα του της είχε αφήσει και οδηγίες για την κηδεία του. «Τον ρώτησα αν θέλει τα άτομα που θα είναι στην κηδεία του να είναι χαρούμενα. Με κοίταξε μπερδεμένος και μου απαντά ‘μα γιατί να είναι μην είναι χαρούμενοι;’», αναπολεί η ίδια.

170413124326 nolan uniform crop exlarge 169

Ο Νόλαν είχε προγραμματίσει τα πάντα, ακόμη και το τι θα γίνει με τα προσωπικά του αντικείμενα. Πριν «φύγει», βεβαιώθηκε ότι η οικογενειά του θα έπαιρνε όλα του τα αγαπημένα πράγματα. Τα παιχνίδια του, τα αγαπημένα του στρογγυλά τυράκια, ακόμα και τις γαρίδες του, που βρίσκονταν στην κατάψυξη.

Οι τελευταίες του 36 ώρες, όπως περιγράφει το CNNi, ήταν ευχάριστες. Όταν έφτασε η στιγμή, τα τελευταία του λόγια ήταν: «Σ’αγαπώ μαμά». Πέθανε λίγα λεπτά αργότερα καθώς η μητέρα του, του τραγουδούσε το «You are my Sunshine».

(Φωτογραφίες: Facebook/NolanStrong)

Mom shares her son's heartbreaking last days.

By Madeline Holcombe and Delaney Strunk

ΔΗΜΟΦΙΛΗ