Σρι Λάνκα: Στους 16 οι νεκροί από το βουνό σκουπιδιών  (pics)
Πηγή: REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα από την κατάρρευση ενός βουνού σκουπιδιών που έγινε σε χωματερή της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου, αλλά και νοσοκομειακών πηγών, οι νεκροί ανέρχονται στους 16 ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 12.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των διασωστών, προκειμένου να εντοπίσουν κι άλλους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τα σκουπίδια.

640x640 2REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Το αναφερόμενο βουνό από σκουπίδια είχε ύψος άνω των 90 μέτρων, ενώ κατέρρευσε αφού ξέσπασε φωτιά, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι τα σκουπίδια μπορεί να έχουν καταπλακώσει περίπου 100 καλύβες.

640x640 4REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε, καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα θύματα, ενώ μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις έφηβοι, σύμφωνα με πηγή στο νοσοκομείο του Κολόμπο.

640x640 5REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν συχνά τις συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία εξαιτίας της λειτουργίας αυτής της ανοικτής χωματερής, όπου υπολογίζεται πως βρίσκονται 23 εκατ. τόνοι σκουπιδιών και όπου συνεχίζουν να απορρίπτονται 800 τόνοι σκουπιδιών καθημερινά.

Διαβάστε επίσης