Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα από την κατάρρευση των σκουπιδιών (pics)
Πηγή: REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση του βουνού σκουπιδιών πάνω σε μια παραγκούπολη της Σρι Λάνκα, με τις ελπίδες να βρεθούν επιζώντες να έχουν μειωθεί.

Εκατοντάδες στρατιώτες συνεχίζουν ωστόσο να σκάβουν ανάμεσα στα απορρίμματα και τις 145 κατοικίες που καταστράφηκαν σ' αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή στην απέραντη χωματερή της Κολονάουα.

«Είναι δύσκολο να φανταστείς πώς θα μπορούσε κανείς να επιβιώσει μέσα σ' αυτό το τοξικό περιβάλλον», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας στο Reuters.

640x640 7

Τέσσερα παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών περιλαμβάνονται στους 21 νεκρούς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του εθνικού νοσοκομείου του Κολόμπο. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς.

640x640 8

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν εξαιτίας πληροφοριών που έκαναν λόγο για λεηλασίες. Συνολικά συνελήφθησαν 18 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκλεψαν αγαθά που ανήκαν στα θύματα.

640x640 9

 

Ενώ η χώρα γιόρταζε την έλευση του νέου έτους για τους Σινχαλέζους και τους Ταμίλ, ένα βουνό σκουπιδιών που έφθανε τα 91 μέτρα ύψος και είχε αποσταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από καταρρακτώδεις βροχές, κατέρρευσε και καταπλάκωσε δεκάδες καλύβες στην παραγκούπολη.

640x640 10

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε ένα γειτονικό σχολείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία εξαιτίας της λειτουργίας της ανοικτής χωματερής, όπου υπολογίζεται πως έχουν απορριφθεί 23 εκατ. τόνοι σκουπιδιών και συνεχίζουν να απορρίπτονται 800 τόνοι στερεών σκουπιδιών καθημερινά.

(Φωτογραφίες: REUTERS/Dinuka Liyanawatte)

Διαβάστε επίσης