ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Τουρκία: Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Δημοψήφισμα Τουρκία: Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Τα δύο βασικά αντιπολιτευτικά κόμματά της Τουρκίας αμφισβητούν ανοιχτά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για νίκη του Όχι και νοθεία.

Μάλιστα, ζητούν από τους αντιπροσώπους τους να παραμείνουν στα προεκλογικά κέντρα, προμηνύοντας εξελίξεις. Ακόμη, καλούν τους ψηφοφόρους τους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ο αντιπρόεδρος του CHP αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) και τόνισε πως θα αμφισβητήσουν το 37% των ψήφων.

«Από το πρωί διαπιστώνουμε που έγιναν παραβιάσεις», ανέφερε. «Εμείς αυτό τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε. Ενώ θα έπρεπε 1,5 εκατομμύρια ψηφοδέλτια να θεωρηθούν άκυρα το YSK τα ενέκρινε. Στην νοτιοανατολική Τουρκία έβγαλαν τους παρατηρητές έξω».

Το Κουρδικό Κόμμα HDP μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ξεκαθάρισε πως «είτε το επίσημο αποτέλεσμα είναι Ναι ή Όχι θα αμφισβητήσουμε τα 2/3 των ψήφων. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν χειραγώγηση της τάξης του 3-4%».

Σε δεύτερη ανάρτηση το κόμμα ξεκαθαρίζει πως «μέχρι να δώθουν σαφείς απαντήσεις στις ενστάσεις μας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι οριστικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ