ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι η απάντηση στο πραξικόπημα

Γιλντιρίμ: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι η απάντηση στο πραξικόπημα
REUTERS/Umit Bektas

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου Ερντογάν ότι "είμαστε ένα Έθνος", αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα υπέρ του "ναι" είναι η καλύτερη απάντηση στους Κούρδους αυτονομιστές και όλες τις ξένες δυνάμεις που είναι εχθρικά διακείμενες προς την Τουρκία.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε ότι η Τουρκία ανοίγει μια νέα σελίδα στη δημοκρατική της ιστορία και υπογράμμισε ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Έθνος και το Έθνος είπε "ναι" στη συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό αλλά και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ότι «η βούληση του λαού, το ναι, είναι η κορώνα της κεφαλής μας».

"Για αυτή την αλλαγή του συντάγματος συνεργαστήκαμε και με άλλα κόμματα. Θα προχωρήσουμε σε αυτή την πορεία", συμπλήρωσε ο κ. Γιλντιρίμ στην ομιλία του και υπογράμμισε: «Το νέο σύστημα διακυβέρνησής μας είναι το προεδρικό. Πλέον κανείς δεν θα μας απειλήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ