ΚΟΣΜΟΣ

Ο «τιμωρός» Ντουτέρτε είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2017

Ο «τιμωρός» Ντουτέρτε είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2017
REUTERS/Ezra Acayan

Ποιος μπορεί να είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το 2017; Οι αναγνώστες του περιοδικού Time, ψήφισαν και ανέδειξαν τον «τιμωρό» πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία που έκλεισε το βράδυ της Κυριακής, ανέδειξε τον αμφιλεγόμενο Ντουτέρτε ως τον άνθρωπο που έχει την μεγαλύτερη επιρροή. Ως εξήγηση, το RT αναφέρει πως ο κόσμος ψήφισε τον Φιλιππινέζο πρόεδρο λόγω του «πολέμου» που έχει ξεκινήσει κατά των ναρκωτικών από τον Ιούνιο του 2015, που έχει βρέθηκε στην εξουσία.

640x640

REUTERS/Ezra Acayan

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε, με την αστυνομία να έχει αναλάβει την ευθύνη για το ένα τρίτο αυτών των θανάτων επικαλούμενη πως τα όργανα της τάξης βρίσκονταν σε αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών.

Στις επόμενες θέσεις με ισοψηφία βρίσκονται ονόματα όπως ο πάπας Φραγκίσκος, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Μπιλ Γκέιτς και ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ολόκληρη η λίστα με τα 100 ονόματα των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το περιοδικό.

Σημειώνεται πως το 2016 τη θέση αυτή κατείχε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016, Μπέρνι Σάντερς ενώ την προηγούμενη χρονιά το 2015 ο άνδρας με τη μεγαλύτερη επιρροή ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ