ΚΟΣΜΟΣ

Το Ooho είναι το νερό του μέλλοντος (pics&vid)

Το Ooho είναι το νερό του μέλλοντος (pics&vid)
REUTERS/Hannah McKay

Το ότι το εμφιαλωμένο νερό συμβάλλει τα μέγιστα στο να πνίξουμε τον πλανήτη στα πλαστικά σκουπίδια είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι η ύπαρξη του εργαστηρίου Skipping Rocks Lab, στο Λονδίνο, όπου πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασαν ως πρωτότυπο το Ooho!

Τι είναι αυτό; Μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περικλείει νερό. Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου. Επιπλέον, μπορεί να κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, σε διάφορα χρώματα και να χρησιμοποιηθεί και για αναψυκτικά, οινοπνευματώδη, καλλυντικά.

640x640 6

REUTERS/Hannah McKay

640x640 8

REUTERS/Hannah McKay

Η εφεύρεση του Skipping Rocks Lab γίνεται, πλέον, πραγματικότητα. Για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ στράφηκαν στο Crowdcube, βάζοντας στόχο τις 400.000 λίρες Αγγλίας. Τώρα, φιλοδοξούν να εμφανίσουν την Ooho! σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ στο Γκλάστονμπερι, το μεγαλύτερο στη Βρετανία, όπως στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, το 2018.

640x640 7

REUTERS/Hannah McKay

Με 750.000 φιάλες νερού να μοιράζονται σε μαραθώνιο, αυτό θα είναι πραγματικό τεστ για το σε ποιο βαθμό η χρήση Ooho! μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών σκουπιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ