ΚΟΣΜΟΣ

Η νταντά που πρόσεχε την μικρή Μαντλίν σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της

Η νταντά που πρόσεχε την μικρή Μαντλίν σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της
REUTERS/Handout

Σχεδόν δέκα χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, η νταντά που την πρόσεχε στη βίλα από όπου χάθηκαν τα ίχνη της, σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της. Όπως λέει, ακόμα τη «στοιχειώνουν» οι εικόνες από τα περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Η μαρτυρία της συγκλονίζει: όπως λέει, ο πατέρας της μικρής Τζέρι ΜακΚαν έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τη Μαντλίν, ενώ η γυναίκα του, Κέιτ, είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και συνεχώς έλεγε πως «την πήρανε».

«Η Κέιτ πήγαινε πάνω-κάτω. Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να της συμβεί, συνέβη. Έκλαιγε αλλά με σχεδόν κατατονικό τρόπο και ο Τζέρι ήταν αγχωμένος», ανέφερε. «Αυτό που θυμάμαι έντονα από εκείνον, είναι που κοιτούσε κάτω από τα αμάξια. Δεν μπορώ να το ξεχάσω», τόνισε η ίδια.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, δούλευε στην εν λόγω βίλα και είχε προσέξει την Μαντλίν αρκετές φορές, το διάστημα που η οικογένεια διέμενε εκεί. «Θυμάμαι τον χαρακτήρα της και την ιδιοσυγκρασία της. Ήταν λίγο ντροπαλή, πολύ γλυκιά. Καθόλου θορυβώδης».

Η ίδια μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Mirror, όπου ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο θέρετρο από το οποίο εξαφανίστηκε η Μαντλίν το 2007, θεωρείτο μη ασφαλές, σε τέτοιο βαθμό ώστε στις νταντάδες που δούλευαν εκεί δίνονταν «σφυρίχτρες βιασμού», ενώ τις απέτρεπαν να βγαίνουν έξω μόνες τους.

«Μας είπαν να αρχίσουμε να κοιτάμε στους κάδους απορριμμάτων, σε περίπτωση που βρισκόταν εκεί το πτώμα της. Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση», είπε.

Η νταντά κατέκρινε ακόμα τον τρόπο με τον οποίο η πορτογαλική αστυνομία χειρίστηκε το περιστατικό. Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία έκανε μιάμιση ώρα να φτάσει στο σημείο, ενώ έχασε μεγάλο "όγκο πληροφοριών" κατά την έρευνά της.

Η ίδια είναι κάθετη, λέγοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση οι ΜακΚαν να είχαν κάποια ανάμειξη στην εξαφάνιση της κόρης τους, ενώ δεν έκρυψε την έκπληξή της όταν είδε πως θεωρήθηκαν ύποπτοι.

«Πολλά πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά κατά τη γνώμη μου. Δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ