ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη o «βασιλιάς της καλοπέρασης» ο πρώην μεγιστάνας Βιτζάι Μαλία

Συνελήφθη o «βασιλιάς της καλοπέρασης» ο πρώην μεγιστάνας Βιτζάι Μαλία
twitter

Ο Βιτζάι Μαλία, ο υπερχρεωμένος Ινδός πρώην μεγιστάνας, συνελήφθη στο Λονδίνο κατόπιν αιτήματος έκδοσης που υπέβαλαν οι αρχές της χώρας του που τον κατηγορούν για υπεξαίρεση.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, ο 61χρονος Μαλία μετέβη μόνος του σε ένα αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη. Οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικά μέτρα.

Αφού αρνήθηκε πολλές φορές να υπακούσει και να εμφανιστεί ενώπιον των ινδικών δικαστικών αρχών, ο πρώην "βασιλιάς της καλοπέρασης" έφυγε από την Ινδία τον Μάρτιο του 2016. Είχε συσσωρεύσει χρέη προς τράπεζες που ξεπερνούσαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Φέτος τον Φεβρουάριο το Νέο Δελχί ζήτησε από το Λονδίνο την έκδοσή του στην Ινδία.

Ο Μαλία παρουσιαζόταν για πολλά χρόνια ως η ενσάρκωση του επιτυχημένου Ινδού επιχειρηματία, που ξεκίνησε με την ανάπτυξη της οικογενειακής εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με μια σειρά από εξαγορές.

Στη συνέχεια όμως, υπό το βάρος των χρεών του, αναγκάστηκε να πουλήσει τις μετοχές του. Η αεροπορική εταιρεία Kingfisher Airlines που είχε ιδρύσει στο μεταξύ, χρεοκόπησε. Τον Φεβρουάριο εκδιώχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ζυθοποιίας United Breweries, που υπήρξε το θεμέλιο για την οικοδόμηση της "αυτοκρατορίας" του.

Ο Μαλία είναι επίσης ιδιοκτήτης της ομάδας της Φόρμουλας 1 Force India.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ