ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δύο φερόμενοι ως τρομοκράτες σκοτώθηκαν από την FSB (vid)

Ρωσία: Δύο φερόμενοι ως τρομοκράτες σκοτώθηκαν από την FSB (vid)
Twitter/@LeGlobe_info

Δύο άτομα που κατάγονται από χώρα της Κεντρικής Ασίας, τα οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της Ρωσίας, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συμπλοκής με άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στην περιοχή του Βλαντίμιρ -200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχα.

Οι δύο πολίτες εντοπίσθηκαν σε εξοχικό της περιοχής αυτής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Δημοσίων σχέσεων της FSB:

Οι άνδρες της Ομσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην προσπάθεια τους να τους συλλάβουν δέχθηκαν σθεναρή ένοπλη αντίσταση, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της συμπλοκής που επακολούθησε, οι δυο πολίτες γεννηθέντες το 1991 και 1987 να σκοτωθούν.

Όπως ανακοίνωσε η FSB, κανένας από τους άνδρες της δεν τραυματίσθηκε, ενώ οι δύο τρομοκράτες είχαν διασυνδέσεις με στελέχη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που ήταν αρμόδια για την στρατολόγηση νέων μελών, έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της Ρωσίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στο οίκημα που διέμεναν οι δύο τρομοκράτες, βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ένα αυτόματο καλάσνικοφ ΑΚ-47 ένα πιστόλι Μακάροφ και πολεμοφόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ