ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Τουρκία: Το CHP δεν αποχωρεί από το κοινοβούλιο

Δημοψήφισμα Τουρκία: Το CHP δεν αποχωρεί από το κοινοβούλιο
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας (CHP) αποφάσισε να μην αποχωρήσει από το κοινοβούλιο εξαιτίας του δημοψηφίσματος στη χώρα, στο οποίο κέρδισε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της χώρας στο CNN Turk.

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια εκπρόσωπος είχε κάνει γνωστό πως το CHP εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παρατυπίες στο δημοψήφισμα και είχε ζητήσει να επαναληφθεί η διεξαγωγή του.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για την ακύρωση του δημοψηφίσματος»

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP), ανακοίνωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα δώσει σαρωτικές εξουσίες στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρόκειται για μια σοβαρή κρίση νομιμότητας. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νομιμά μέσα. Θα εξετάσουμε αύριο αν θα προσφύγουμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπουλέντ Τεζτζάν, μιλώντας σε δημοσιογράφου αφού έγινε γνωστή η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) που απέρριψε τις προσφυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ