Νέα φονική κατολίσθηση λάσπης στην Κολομβία (pics)
Πηγή: REUTERS/Santiago Osorio

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 αγνοούνται μετά από κατολίσθηση λάσπης σε πολλές συνοικίες της πόλης Μανισάλες, στην Κολομβία.

Είναι η δεύτερη τέτοια καταστροφή που σημειώνεται στη χώρα από τις αρχές του μήνα. Από κατολίσθηση στην πόλη Μοκόα, πριν από τρεις εβδομάδες, έχασαν τη ζωή τους 323 άνθρωποι. Και στις δύο περιπτώσεις τα σπίτια θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, στο Μανισάλες, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Κάλντας, καταστράφηκαν 57 κατοικίες. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για «εννέα τραυματίες, περίπου 20 αγνοούμενους και 11 νεκρούς».

640x640 1REUTERS/Santiago Osorio

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανέβαλε τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του προκειμένου να μεταβεί στην πόλη "λόγω της επείγουσας κατάστασης" εκεί, ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του Twitter. Διευκρίνισε όμως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

640x640 4 copyREUTERS/Santiago Osorio

«Η πόλη έχει κυριολεκτικά αποκοπεί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες», είπε ο δήμαρχος Χοσέ Οκτάβιο Καρντόνα μιλώντας σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο Μανισάλες μέσα σε μια νύχτα έπεσε βροχή ενός μήνα.

 640x640 2REUTERS/Santiago Osorio

Σημειώνεται πως η χειρότερη κατολίσθηση στην ιστορία της Κολομβίας συνέβη το 1985 στο Αρμέρο, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης