ΚΟΣΜΟΣ

Ο απολαυστικός διάλογος του Τραμπ με Αμερικανούς αστροναύτες (pics&vid)

Ο απολαυστικός διάλογος του Τραμπ με Αμερικανούς αστροναύτες (pics&vid)
REUTERS/ KEVIN LAMARQUE

Μία ενδιαφέρουσα συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με αστροναύτες της NASA από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ευδιάθετος και χαμογελαστός, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους αστροναύτες, τους οποίους ρώτησε πότε οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στον κόκκινο πλανήτ, δηλαδή τον Άρη.

Όταν εκείνοι του απάντησαν ότι κάτι τέτοιο το υπολογίζουν να είναι εφικτό γύρω στο 2030, ο Τραμπ τους κάλεσε αστειευόμενος να επισπεύσουν τις διαδικασίες, γιατί όπως είπε επιθυμεί να γίνει αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του.

1trump astronauts 3

Πηγή: Reuters

1trump astronauts 2

Πηγή: Reuters

Ακολουθεί ο απολαυστικός διάλογος

- Τραμπ: Πότε πιστεύετε ότι μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

- Αστροναύτης: Γύρω στο 2030. Φτιάχνουμε λογισμικό για να τεστάρουμε το νέο μας πύραυλο, ο οποίος θα μας πάει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σημείο έχουμε βρεθεί από αυτό τον πλανήτη. Κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα, καθώς και διεθνή συνεργασία για να πετύχει. Αξίζει, όμως, πολύ.

- Τραμπ: Θέλουμε να προσπαθήσουμε να γίνει αυτό κατά την πρώτη, ή στην χειρότερη περίπτωση τη δεύτερη θητεία μου, επομένως θα πρέπει να το επισπεύσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ