ΚΟΣΜΟΣ

Παραγουάη: Λεία εκατ. δολαρίων στη ληστεία του αιώνα (pics&vids)

Παραγουάη: Λεία εκατ. δολαρίων στη ληστεία του αιώνα (pics&vids)
REUTERS

Αιματηρή ληστεία με λεία δεκάδων εκατομμυρίων σημειώθηκε στην πόλη Ciudad del Este στην Παραγουάη, στα σύνορα με τη Βραζιλία, όπου δρουν λαθρέμποροι και συμμορίες εγκληματιών

Σε μία επιχείρηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, περίπου 50 βαριά οπλισμένοι ληστές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας χρηματαποστολών Prosegur και ανατίναξαν το θησαυροφυλάκιο με ισχυρά εκρηκτικά, ενώ το κτίριο κατέρρευσε. Αφού άρπαξαν λεία περίπου 40 εκατ. δολαρίων, οι περισσότεροι ληστές διέφυγαν με ταχύπλοα στη Βραζιλία μέσω του ποταμού Παρανά.

paraguay 2

Πηγή: Reuters

Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία της Βραζιλίας εντόπισε μια ομάδα της συμμορίας σε μια πόλη 50 χλμ μακριά από εκείνη της επίθεσης. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις εγκληματίες, ενώ συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις.

Παράλληλα, άλλα μέλη της συμμορίας εξαπέλυσαν επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και το κυβερνείο της πόλης. Πυρπόλησαν πάνω από 12 οχήματα σε μια κίνηση αντιπερασπασμού, ενώ έριξαν χιλιάδες καρφιά στους δρόμους για να δυσκολέψουν την καταδίωξη των αρχών.

paraguay 3

Πηγή: Reuters

Μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, η αστυνομία εντόπισε πέντε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με βραζιλιάνικες πινακίδες, μέσα στα οποία βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Μάλιστα σε ένα θωρακισμένο όχημα οι δράστες είχαν εγκαταστήσει αντιαεροπορικό πυροβόλο.

paraguay 4

Πηγή: Reuters

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι όλα δείχνουν πως οι δράστες ήταν μέλη γνωστής σπείρας με έδρα το Σάο Πάολο, η οποία ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας. Οι αρχές λένε ότι πρόκειται για τη «ληστεία του αιώνα».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Παραγουάης Λορέντσο Λεζκάνο δήλωσε πως οι αρχές είχαν μεν πληροφορίες ότι επίκειται μεγάλη ληστεία, αλλά δεν γνώριζαν μέρα και μέρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ