ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση 10.000 δολαρίων θα προσφέρει η United Airlines σε επιβάτες υπεράριθμων πτήσεων

Αποζημίωση 10.000 δολαρίων θα προσφέρει η United Airlines σε επιβάτες υπεράριθμων πτήσεων
REUTERS/ Kamil Krzaczynski

Να αποκαταστήσει τη φήμη της με κάθε τρόπο προσπαθεί η αεροπορική εταιρεία United Airlines, μετά το τραγικό περιστατικό του ξυλοδαρμού και βίαιης απομάκρυνσης ενός επιβάτη από υπεράριθμη πτήση της στο Σικάγο, το οποίο προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Η εταιρεία δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους επιβάτες της που προσφέρουν εθελοντικά τις θέσεις τους σε πτήσεις με υπεράριθμες κρατήσεις, το ποσό των 10.000 δολαρίων ως αποζημίωση.

Η προσφορά της United δημοσιοποιήθηκε καθώς η ανταγωνιστική της, Delta Airlines προγραμματίζει να προσφέρει το ποσό των 9.950 δολαρίων, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

“Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα περιστατικά μη εθελοντικής άρνησης στην επιβίβαση των αεροσκαφών μας, αλλά και να γίνουμε μια αεροπορική εταιρία που θα επικεντρώνει περισσότερο την προσοχή της, στις ανάγκες των πελατών της,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, η United.

Σάλος από τον ξυλοδαρμό επιβάτη

Στο πρωτοφανές περιστατικό βίας που σημειώθηκε εντός του αεροπλάνου της εταιρείας και καταγράφηκε από άλλους επιβάτες, άντρες της ασφάλειας έσυραν, κυριολεκτικά, έξω, επιβάτη από πτήση γιατί ήταν υπεράριθμη, αφού πρώτα τον χτύπησαν άσχημα.

Θύμα ήταν ο 69χρονος βιετναμεζο-αμερικανός γιατρός Ντέιβιντ Ντάο. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τον Ντάο να φωνάζει τρομοκρατημένος, ενώ ένστολοι τον σέρνουν από τη θέση του. Ο 69χρονος εμφανίζεται να αιμορραγεί από το στόμα, τα γυαλιά του να έχουν πέσει και η μπλούζα του να έχει ανέβει πάνω από τον αφαλό του, ενώ ακούγεται να φωνάζει: «Απλά σκοτώστε με».

Ο Ντάο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, καθώς υπέστη σοβαρή διάσειση, η μύτη του έσπασε και έχασε δύο από τα μπροστινά του δόντια από την βίαιη απομάκρυνσή του. Ο 69χρονος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρείας.

united copy

(Πηγή: Jayse D. Anspach via REUTERS)

Δεύτερο πλήγμα για την εταιρεία

Σε ένα άλλο περιστατικό που επέφερε πλήγμα στην εταιρεία, ο γιγάντιος λαγός, Σάιμον, 10 μηνών, -γιος του μεγαλύτερου γιγάντιου λαγού στον κόσμο- πέθανε κατά τη μεταφορά του από το Λονδίνο στο Σικάγο με Boeing 767 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Όπως υποστήριξε η εκτροφέας του Ανέτ Έντουαρντς, ο Σάιμον ήταν σε άψογη κατάσταση και είχε περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τρεις ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

d4

(Πηγή: dariusbiggestbunny.co.uk)

Το CNNi επικοινώνησε με την εταιρεία United Airlines η οποία δήλωσε «λυπημένη» για τα άσχημα νέα.

«Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των ζώων που ταξιδεύουν μαζί μας είναι υψίστης σημασίας για την United Airlines και την ομάδα μας PetSafe» ανέφερε σε σχετική δήλωση και πρόσθεσε:

«Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με την Ανέτ Έντουαρντς και της προσφέραμε τη βοήθειά μας. Ταυτόχρονα εξετάζουμε το θέμα για να διαπιστώσουμε τι συνέβη».

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, το 2016 πέθαναν 26 ζώα κατά την αεροπορική μεταφορά τους με αεροσκάφη των 17 μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας. Συνολικά μεταφέρθηκαν 523.743 ζώα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ