ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση ρωσικού πολεμικού πλοίου με εμπορικό στον Βόσπορο

Σύγκρουση ρωσικού πολεμικού πλοίου με εμπορικό στον Βόσπορο
Φωτογραφία αρχείου - Το ρωσικό πολεμικό Liman πλέει στα νερά του Βοσπόρου REUTERS/Murad Sezer

Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόσπορο έπειτα από σύγκρουση ρωσικού πολεμικού πλοίου με εμπορικό, με το Reuters, να αναφέρει πως όλοι οι Ρώσοι ναυτικοί έχουν διασωθεί.

Το δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το περιστατικό σημειώθηκε 18 μίλια από την Κωνσταντινούπολη. Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως το «Liman» συγκρούστηκε με το εμπορικό «Ashot-7», 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα στενά του Βοσπόρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύγκρουση των πλοίων είχε ως αποτέλεσμα το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Liman» να έχει αρχίσει να βυθίζεται καθώς υπέστη ρήγμα.

Αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Reuters πως ένα πλοίο με σημαία του Τόγκο συγκρούστηκε με ερευνητικό σκάφος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πως 78 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το ρωσικό πλοίο.

Προς το παρόν, άγνωστη παραμένει η αιτία της σύγκρουσης ενώ στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ωστόσο το ατύχημα φαίνεται να προκλήθηκε εξαιτίας της ομίχλης και των κακών καιρικών συνθηκών.

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο κατασκευάστηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, στην Πολωνία όπως αναφέρει το RT, και μπήκε στην ενεργό δράση το 1970. Είναι αναγνωριστικό και χρησιμοποιείται από το ρωσικό ναυτικό για να εντοπίζει άλλα πλοία και υποβρύχια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ