ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος της Αργεντινής – Τι είπε ο Τραμπ για τη Βενεζουέλα (pics)

Στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος της Αργεντινής – Τι είπε ο Τραμπ για τη Βενεζουέλα (pics)
REUTERS/Kevin Lamarque

Τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι και τη σύζυγό του Τζουλιάνα Αουάντα υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Δίπλα του η απαστράπτουσα – για άλλη μία φορά -Μελάνια Τραμπ.

Οι δύο κυρίες έλαμπαν και απέδειξαν το γούστο τους στις στυλιστικές τους επιλογές. Η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επέλεξε να φορέσει ένα μία ένα λαδί army σύνολο και εντυπωσιακές γόβες, ενώ η Τζουλιάνα Αουάντα ένα total κόκκινο ταγιέρ που συνδύασε με κόκκινες γόβες και κόκκινη τσάντα.

Τραμπ: Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι χαοτική

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Οβάλ Γραφείο, δεν μπορούσε να μην συζητηθει το θέμα της Βενεζουέλα, όπου χιλιάδες κόσμου βρίσκεται στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Μαδούρο.

«Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι χαοτική. Είμαι πολύ θλιμμένος για την Βενεζουέλα, είναι πολύ θλιβερό να βλέπουμε τι συμβαίνει» ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε ότι το Καράκας ξεκίνησε τη διαδικασία αποχώρησης από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).

Το Καράκας έχει κατηγορήσει το Μπουένος Άιρες, την Μπογοτά, το Μεξικό και την Μπραζίλια ότι δρουν συντονισμένα υπέρ μιας επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας της για να υπηρετηθούν «τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον».

2017 04 27T180447Z 1356616146 RC15D967C460 RTRMADP 3 VENEZUELA OAS

(Πηγή: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για το σχέδιο αποχώρησης της Βενεζουέλας από τον ΟΑΚ, σημειώνοντας πως η αποχώρηση είναι μια διαδικασία διάρκειας δύο ετών, στο τέλος της οποίας η θητεία του προέδρου Μαδούρο μπορεί να έχει λήξει.

«Επιθυμούμε να τους δούμε να παραμένουν στο ΟΑΚ, αλλά μόνο στην περίπτωση που τηρούν τις προδιαγραφές του Οργανισμού», είπε ο Τόνερ στους δημοσιογράφους.

2017 04 27T050412Z 1668998619 RC1D3815E150 RTRMADP 3 VENEZUELA POLITICS VIOLENCE

(Πηγή: REUTERS/Christian Veron/File Photo)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ