ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Λονδίνο - συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Λονδίνο - συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Kylie MacLellan

Σε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση προχώρησαν οι βρετανικές Αρχές την Πέμπτη στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα στο προάστιο Κέντ, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα. 

Ειδικότερα, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτοι παραγγελίας, προετοιμασίας και εκτέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία σε γραπτή δήλωση, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τη σύλληψη στο Ουάιτχολ, το κυβερνητικό κέντρο της χώρας.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ένας άνδρας ο οποίος έφερε πάνω του μαχαίρια συνελήφθη ως ύποπτος προετοιμασίας τρομοκρατικής πράξης κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

640x640 1

REUTERS/Toby Melville

640x640

REUTERS/Toby Melville

Ο ύποπτος που είναι ηλικίας 27 ετών, κατηγορείται ότι σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις. Μάλιστα, ο άνδρας αυτός ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

640x640 2

Στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Κέντ, πυροβολήθηκε από τις Αρχές και μια γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη και η οποία εχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ. Δεν έχει συλληφθεί ακόμα και βρίσκεται υπό αστυνομική φρούρηση στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τα ονόματα των ατόμων, οι οποίοι βρίσκονταν, όπως είπε, υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ως μέρος μιάς συνεχιζόμενης επιχείρησης των υπηρεσιών πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ