ΚΟΣΜΟΣ

Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν Μέρκελ - Πούτιν

Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν Μέρκελ - Πούτιν
REUTERS/Bernd Kammerer

Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν στην επικείμενη συνάντησή τους στο Σότσι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εντάσσονται σημαντικά διεθνή θέματα.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στις 2 Μαΐου και ανάμεσα στα όσα θα συζητηθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, είναι θέματα, που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην παρούσα φάση, όπως και την περαιτέρω προοπτική τους, τη συνεργασία στον ενεργειακό, εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι στόχος της συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος Μέρκελ με τον Ρώσο πρόεδρο Βαλντιμίρ Πούτιν είναι η προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20, ενώ θα συζητήσει τις γεωπολιτικές διενέξεις στην Συρία και την Ουκρανία.

Η καγκελάριος Μέρκελ, τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ρωσία ήταν το 2015, κατά την διάρκεια των εορτασμών της επετείου των 70 χρόνων από τη νίκη της Ρωσίας επί της χιτλερικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Μάρτιο ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είχε δηλώσει ότι περιμένει την Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Ρωσία, ζητώντας του να της διαβιβάσει τις καλύτερες ευχές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ