ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης: Τι εισάγουν οι Η.Π.Α από τις χώρες της Ευρώπης; - Η Ελλάδα θα σας ξαφνιάσει

Χάρτης: Τι εισάγουν οι Η.Π.Α από τις χώρες της Ευρώπης; - Η Ελλάδα θα σας ξαφνιάσει
EPA/FILIP SINGER

Ξυραφάκια. Αυτό είναι το κυριότερο προϊόν που εισάγουν οι Η.Π.Α από την Ελλάδα σύμφωνα με τον χάρτη που δημιούργησε ο χρήστης sendherhome22 στο  Reddit.

  

Σύμφωνα με το χάρτη αυτοκίνητα εξάγουν στις Η.Π,Α: Η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία. Ως επί το πλείστον η Ρωσία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία εξάγουν πετρελαιοειδή ενώ ή Γαλλία και η Πολωνία αεριοστρόβιλους.

Oι Ελληνικές εξαγωγές στις Η.Π.Α

Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες των ΗΠΑ σε μία σειρά προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα και εκ των μεγαλύτερων σε διάφορα άλλα βιομηχανικά είδη, όπως ξυραφάκια.

Σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ τα κυριότερα εξαγώγιμα προϊόντα μας για το 2014 ήταν τα ξυραφάκια, όπου η Ελλάδα καταγράφεται ως 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ. Επίσης, η Ελλάδα ήταν 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ στα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.

Ισχυρά «χαρτιά» των ελληνικών εξαγωγών είναι οι ελιές με το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία να υπερβαίνει το 70%, τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών και, κυρίως, το λαβράκι και η τσιπούρα.

Στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει καταγραφεί αυξανόμενη ζήτηση για τα ροδάκινα κομπόστα, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, καθώς και για τα τυροκομικά προϊόντα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Capture

(Πηγή: Reddit)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ