ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία και τουρκοκυπριακά συνδικάτα γιόρτασαν την Πρωτομαγιά

Κύπρος: Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία και τουρκοκυπριακά συνδικάτα γιόρτασαν την Πρωτομαγιά
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Με σύνθημα «Παλεύουμε για επανένωση, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου της Αριστεράς γιόρτασαν απόψε στη Λευκωσία την εργατική Πρωτομαγιά.

Σε κοινή διακήρυξη η ΠΕΟ και τουρκοκυπριακές οργανώσεις καλούν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και μακριά από σκοπιμότητες και παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα», να εργαστούν για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου στηρίζει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, οι οποίες πρέπει να στοχεύουν σε «μια λύση αρχών, που θα επανενώνει το νησί και θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι των ξένων».

Η κοινή εκδήλωση των οργανώσεων έγινε στη «νεκρή ζώνη» και ολοκληρώθηκε με συναυλία.

Πριν από την κοινή εκδήλωση διεξήχθη συγκέντρωση της ΠΕΟ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμούς ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πάμπης Κυρίτσης και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ