ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν - Τι συμφώνησαν για τη Βόρεια Κορέα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν - Τι συμφώνησαν για τη Βόρεια Κορέα
REUTERS/ STAFF

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για μια εποικοδομητική συνομιλία έκαναν λόγο οι δύο πλευρές.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να προωθήσουν μια διπλωματική λύση στην αντιμετώπιση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και για την εξάλειψη της βίας στη Συρία.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να τερματιστεί η βία στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

«Η συζήτηση ήταν πολύ καλή και περιελάμβανε τη συζήτηση για τις ζώνες ασφαλείας ή την αποκλιμάκωση για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης για ανθρωπιστικούς και πολλούς άλλους λόγους», τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε περιορισμό και μείωση του επιπέδου των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρεται στη δήλωση του Κρεμλίνου. «Συμφωνήθηκε να εργαστούμε από κοινού για μια διπλωματική λύση που θα λύσει την κρίση», προστίθεται.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ακόμα ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει εκπρόσωπο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Αστάνα, στο Καζακστάν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Κρεμλίνο οι δύο άντρες τάχθηκαν υπέρ του να έχουν μία τετ-α-τετ συνάντηση στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ