ΚΟΣΜΟΣ

H αποκάλυψη για τον Ομπάμα - Είχε κάνει πρόταση γάμου σε άλλη γυναίκα

H αποκάλυψη για τον Ομπάμα - Είχε κάνει πρόταση γάμου σε άλλη γυναίκα
Reuters/File

Ένα νέο βιβλίο - βιογραφία του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αποκαλύπτει πως πριν γνωρίσει την Μισέλ, είχε κάνει πρόταση γάμου σε άλλη γυναίκα.

Όλα αυτά συνέβησαν όταν ο άνθρωπος που χρόνια αργότερα θα γινόταν ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, διένυε τη δεκαετία των 20 και ζούσε στο Σικάγο, σύμφωνα με το βιβλίο 'Rising Star΄(ανερχόμενο αστέρι) του David J. Garrow.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Μπάρακ Ομπάμα, πολλά χρόνια πριν γνωρίσει την Πρώτη του Κυρία, ήταν ερωτευμένος και ζούσε στο Σικάγο με την Σέιλα Μιγιόσι Τζάγκερ. Μάλιστα πάνω στον ενθουσιασμό της ηλικίας, της είχε κάνει και πρόταση γάμου.

garrow cover 678x1024

Έμεναν μαζί και όπως αποκάλυψε η ίδια, καθώς ο χρόνος περνούσε και η σχέση τους ωρίμαζε άρχισαν να συζητούν και το ενδεχόμενο να παντρευτούν. «Το χειμώνα του '86 όταν επισκεφθήκαμε τους γονείς μου, μού έκανε πρόταση γάμου», υποστηρίζει η ίδια.

Ωστόσο, οι γονείς της ήταν αντίθετοι καθώς είχαν φόβους και ενδοιασμούς για το επαγγελματικό μέλλον του Ομπάμα. Αλλά όπως είναι λογικό, τους προβλημάτιζε το γεγονός ότι και οι δυο τους ήταν πολύ μικροί για μια τέτοια δέσμευση. Έτσι, η απάντησή της στον φίλο της ήταν «όχι ακόμη». Το ζευγάρι δεν χώρισε αμέσως, έμειναν μαζί για αρκετό καιρό ακόμη.

Μάλιστα, η Σέιλα αναφέρει, σύμφωνα με την Washington Post, ότι σύντομα ο Μπάρακ Ομπάμα είχε αρχίσει να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες και πίστευε πως μια μέρα θα μπορούσε να γίνει μέχρι και πρόεδρος των ΗΠΑ. Ήταν μόλις 25 ετών τότε.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της Τζάγκερ και του συγγραφέα, ο Ομπάμα άρχισε να πιστεύει ότι για να εκπληρώσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες έπρεπε να προσδιορίζεται στο έπακρο ως Αφροαμερικανός.

«Ήταν ένας μαύρος πολιτικός από το Σικάγο και αν παντρευόταν μια λευκή αυτό θα έμπαινε εμπόδιο στις προοπτικές του», εξηγεί ο συγγραφέας. Αυτή η σκέψη άρχισε να ασκεί πίεση τόσο στον Ομπάμα, όσο και στην Τζάγκερ και έτσι το ζευγάρι βρέθηκε σύντομα να διαφωνεί για φυλετικά και πολιτικά ζητήματα.

591052 obamamichelleindiareuters 1376665583 308 640x480

Πηγή: Reuters/File

Ως φυσικό επακόλουθο, το ζευγάρι ακολούθησε διαφορετικούς δρόμους και σύντομα ο Ομπάμα γνώρισε την Μισέλ Ρόμπινσον, σε ένα δικηγορικό γραφείο που δούλευε η ίδια και δεν άργησαν να αγαπηθούν και να παντρευτούν.

Η ιστορία αγάπης τους συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ