ΚΟΣΜΟΣ

H «γυναίκα με τα μωβ» κλειδί στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

H «γυναίκα με τα μωβ» κλειδί στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/LUIS FORRA

Σαν σήμερα, 3 Μαΐου του 2017, στην Πράια Ντε Λουζ της Πορτογαλίας εξαφανίστηκε η 3χρονη –τότε- Μαντλίν Μακ Καν.

Πριν από λίγες ημέρες, μια πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε πως βασική ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού είναι μια γυναίκα, που βρισκόταν κοντά στο τουριστικό θέρετρο, αλλά πλέον δεν ζει στην Πορτογαλία. Για την υπόθεση αυτή μίλαει σε συνέντευξή της στο ΒΒC μια μάρτυρας – κλειδί και κάτοικος της περιοχής, η Τζένη Μουράτ.

Η Τζένη έμενε περίπου 100 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει η οικογένεια Μακ Καν για τις διακοπές της και αναφέρει πως η γυναίκα αυτή η ύποπτη, της είχε τραβήξει την προσοχή, καθώς κοιτούσε επίμονα από την άκρη του δρόμου το διαμέρισμα που έμενε η μικρή. Αυτό έγινε μια ημέρα πριν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που της τράβηξε την προσοχή ήταν το γεγονός πως αυτή η γυναίκα φορούσε μωβ ρούχα. Την επόμενη κιόλας ημέρα έμαθε πως η 3χρονη είχε εξαφανιστεί και η ίδια είπε στην αστυνομία για τη «μυστηριώδης» γυναίκα.

Ένας άνδρας της ασφάλεια που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση επίσης δήλωσε πως οι Αρχές έψαξαν να βρουν στοιχεία για τη γυναίκα αυτή, ωστόσο δεν βρισκόταν πια στη χώρα.

«Οι ντεντέκτιβ είχαν σαρώσει την Ευρώπη αναζητώντας αυτό το άτομο που θεωρείται ότι είναι το κλειδί όλης της υπόθεσης. Θέλαμε να μάθουμε που βρισκόταν εκείνο το βράδυ που εξαφανίστηκε η Μαντλίν από το διαμέρισμα», αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Όμως η γυναίκα - μυστήριο δεν βρέθηκε ποτέ.

Η 79χρονη συνταξιούχος σήμερα Τζένη μίλησε και για το πώς επηρέασε η υπόθεση της μικρής Μαντλίν την μικρή της κοινότητα. «Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμη οι ντόπιοι είναι πολύ ταραγμένοι με την υπόθεση. Ούτε το όμορφο μέρος μας ούτε ο τουρισμός βοήθησε να ξεπεράσει κανείς τα γεγονότα».

Μετά από τόσα χρόνια οι μνήμες της για την ημέρα που το κορίτσι χάθηκε ξαφνικά την ώρα που οι γονείς της γευμάτιζαν σε κοντινό εστιατόρια είναι έντονες. Όπως περιγράφει η ίδια, είχε πάει για ψώνια και επέστρεφε στο σπίτι της όταν είδε τη γυναίκα να στέκεται δίπλα από έναν φανοστάτη.

Ήταν περίπου 8 το απόγευμα και είδα μια γυναίκα να στέκεται στη γωνία του δρόμου και να κοιτάζει επίμονα. Δεν την γνώριζα, αλλά μου τράβηξε την προσοχή γιατί φορούσε μωβ ρούχα και επίσης γιατί είναι ασυνήθιστο για οποιονδήποτε – και κυρίως για μια γυναίκα- να στέκεται μόνη στο δρόμο του τουριστικού θέρετρου και απλώς να κοιτάζει το κτίριο.

Κλείνει την αφήγησή της λέγοντας πως η σκέψεις της βρίσκονται πάντα στους γονείς της Μαντλίν: «Αυτό το μαρτύριο δεν τελειώνει για αυτούς τους ανθρώπους. Χρειάζονται απαντήσεις. Όλοι θέλουμε η οικογένεια αυτή να έχει ένα ευτυχισμένο τέλος. Ελπίζω να έρθει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ