ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις για τα μάτια ενός θηλυκού (vid)

Μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις για τα μάτια ενός θηλυκού (vid)
Youtube/ Barcroft Animals

Τουρίστες στη Νότια Αφρική κατέγραψαν με την κάμερά τους μια επική μάχη μεταξύ δυο καμηλοπαρδάλεων.

 

Ο Steven Mecinski και ο Britt van Meegen, ιδιοκτήτες του τουριστικού γραφείου «Wild-Life Tours», είχαν διοργανώσει ένα σαφάρι στο πάρκο Hluhluwe Imfolozi της Νότιας Αφρικής, όταν είδαν τις δύο γιγάντιες αρσενικές καμηλοπαρδάλεις να μάχονται μεταξύ τους για τα μάτια μιας «γυναίκας».

Οι αρσενικές καμηλοπαρδάλεις χρησιμοποιούν τους λαιμούς τους ως όπλο σε μάχες κυριαρχίας για να κερδίσουν το δικαίωμα να ζευγαρώσουν με θηλυκά. Αυτά τα πλάνα είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταγραφούν σε κάμερα.

Ο Van Meegen είπε στη Βρετανική Daily Mail: «Όταν συναντήσαμε τις καμηλοπαρδάλεις, ο Steve παρατήρησε ότι δύο από τις αρσενικές έσπρωχναν η μία την άλλη, θέλοντας να κάνουν επίδειξη μεγέθους και μετρώντας κατά κάποιον τρόπο τους λαιμούς τους σε μία μάχη κυριαρχίας.Όταν το είδε αυτό, άρπαξε γρήγορα την κάμερα αφού, σύμφωνα με τα χρόνια της εμπειρίας μας, θα μπορούσε κανείς να πει ότι γίναμε μάρτυρες μιας μοναδικής παρατήρησης».

Οι καμηλοπαρδάλεις μπορούν να ζυγίσουν έως και 1360 κιλά και οι λαιμοί τους μπορούν να φτάσουν τα 226 κιλά. Κατά την διάρκεια της πάλης τους στοχεύουν τους λαιμούς τους στο σώμα, τους λαιμούς και τα πόδια του άλλου θηλαστικού.

Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Είναι θηλαστικό και φυτοφάγο. Το ύψος της φτάνει τα 5,5 μέτρα και το βάρος της τα 1.350 κιλά. Το σώμα της καλύπτεται από παχύ δέρμα και φέρει καφετιές κηλίδες. Ζει στην Κεντρική Αφρική ενώ κατά μέσο όρο ζει ως 30 χρόνια.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Barcroft Animals.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ