ΚΟΣΜΟΣ

Ξεθάβουν το πτώμα του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου των ΗΠΑ για να λυθεί ένα μυστήριο (pic)

Ξεθάβουν το πτώμα του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου των ΗΠΑ για να λυθεί ένα μυστήριο (pic)
Wikipedia

Η οικογένεια του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου των ΗΠΑ κέρδισε τη δικαστική μάχη για την εκταφή της σορού του προγόνου τους.

 

Πρόκειται για τα τρισέγγονα του Dr. H.H. Holmes οι οποίοι ζήτησαν την εκταφή του πτώματός του για να βάλουν ένα τέλος στις φήμες ότι ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος είχε δραπετεύσει πριν από την εκτέλεσή του.

Ο Holmes είναι θαμμένος στο κοιμητήριο Holy Cross λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Φιλαδέλφεια και σύντομα αναμένεται να γίνει η εκταφή του.

Στον Herman Webster Mudgett, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του H.H. Holmes, αποδίδονται οι θάνατοι περισσότερων από 200 ανθρώπων, αν και ο πραγματικός αριθμός αποτελεί αντικείμενο διαμάχης.

Ο H.H. Holmes σκότωνε τα θύματά του στο σπίτι του το οποίο απέκτησε το παρατσούκλι «Κάστρο Δολοφονίας». Το «κάστρο» του είχε δαιδαλώδεις διαδρόμους και κρυφές καταπακτές, που του επέτρεπαν να μεταφέρει κρυφά τα πτώματα στο υπόγειο.Ο διαβόητος δολοφόνος είχε μετατρέψει κάποια δωμάτια σε θαλάμους αερίων, όπου σκότωνε τα θύματά του, προκαλώντας ασφυξία ή δηλητηρίαση.

H. H. Holmes Castle

(Πηγή: Wikipedia)

Ο κατά συρροή δολοφόνος συνελήφθη το 1894, όταν αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει με την ασφάλεια ζωής του συνεργάτη του Benjamin Pitezel. Η έρευνα των αστυνομικών τους οδήγησε στο «Κάστρο Δολοφονίας». του, όπου εντόπισαν το πολύπλοκο, αλλά φοβερά αποτελεσματικό σύστημα που είχε στήσει για τις δολοφονίες του.
Ο Holmes καταδικάστηκε για τις δολοφονίες 27 ανθρώπων, για τις οποίες ομολόγησε. Εκτελέστηκε διά απαγχονισμού στις 7 Μαΐου του 1896. Χρειάστηκαν περισσότερα από 15 λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή στην αγχόνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ