ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Ράμα (pics)

Αλβανία: Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Ράμα (pics)
REUTERS/Florion Goga

Ειρηνική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση της Αλβανίας στα Τίρανα, κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα

Η διαδήλωση διήρκησε λίγο περισσότερο από μία ώρα και η συμμετοχή, παρά τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λιουλεζίμ Μπάσια, με μια μακροσκελή ομιλία έληξε την συγκέντρωση.

Την τήρηση της τάξης ανέλαβαν περισσότεροι από 2 500 αστυνομικοί. Για τον ίδιο σκοπό η αντιπολίτευση είχε παρατάξει παρόμοιο αριθμό οπαδών της, οι οποίοι είχαν σχηματίσει δική τους ανθρώπινη αλυσίδα, παράλληλα με την αστυνομία.

albania 1

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπάσια χαρακτήρισε τη διαδήλωση «λαϊκό δημοψήφισμα» που σημαδεύει, όπως είπε, «την εγκαθίδρυση της νέας δημοκρατίας στη χώρα».

Στην ομιλία του ο Μπάσια εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για οργανωμένο έγκλημα, ναρκωτικά και διαφθορά και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκλογές στη χώρα, χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

albania 2

Σύμφωνα με τον Μπάσια, θα υπάρξει μια τρίτη και τελευταία, όπως είπε, διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία «θα κάνει πράξη τη νέα δημοκρατία στη χώρα».

Δεν προσδιόρισε το χρόνο διεξαγωγής της νέας διαδήλωσης και κάλεσε τους οπαδούς του σε αντίσταση, αντοχή και ενότητα μέχρι την τελική νίκη, όπως είπε.

albania 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ