ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση Γερμανία: Δέκα μονάδες μπροστά η Μέρκελ από τον Σουλτς

Δημοσκόπηση Γερμανία: Δέκα μονάδες μπροστά η Μέρκελ από τον Σουλτς
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) το κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των οποίων ηγείται ο Μάρτιν Σουλτς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς.

Σημειώνεται πως αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς ονομάστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την κυριακάτικη Bild.

Στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης, το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στη Γερμανία την 24η Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ