ΚΟΣΜΟΣ

Το γλυκό δώρο που έλαβε ο αποπεμφθείς διευθυντής του FBI από μια 9χρονη γειτόνισσά του

Το γλυκό δώρο που έλαβε ο αποπεμφθείς διευθυντής του FBI από μια 9χρονη γειτόνισσά του
Reuters/Twitter

Η αιφνίδια απόλυση του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ από τον πρόεδρο Τραμπ έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στην Ουάσιγκτον, με ορισμένους αξιωματούχους να ζητούν να γίνει έλεγχος στις κινήσεις του στο διάστημα που κατείχε την υπηλόβαθμη αυτή θέση. Ωστόσο, στη γειτονιά του, τα πράγματα είναι πιο θερμά και κάποιοι πήραν προσωπικά την απόλυσή του και ίσως και να στεναχωρήθηκαν. 

Ο πρώην διευθυντής του FBI ξεκουράζεται στο σπίτι του στη Βιρτζίνια και μια γειτόνισσά του, αποφάσισε να του κάνει ένα δώρο για να του δείξει την συμπαράστασή της. Έφτιαξε λοιπόν σπιτικά κουλουράκια και τα έδωσε στην 9χρονη κόρη της για να του τα παραδώσει. Μάλιστα το κοριτσάκι του έγραψε ένα μικρό γράμμα σε μια καρδιά, το οποίο του έδωσε μαζί με τα μπισκότα.

Όπως αναφέρει μια κάτοικος της περιοχής στο δίκτυο NPR, το οποίο αποκάλυψε αυτή την ιστορία: «Ο διευθυντής του FBI Κόμεϊ ζει στη γειτονιά μας, και όπως μπορείτε να φανταστείτε πολλοί δημοσιογράφοι βρίσκονται στην περιοχή μας. Η 9χρονη Άμπι λοιπόν σκέφτηκε ότι αυτό είναι κάπως άβολο για τον ίδιο.

'Ενα παιδί με σχολική φόρμα δεν μοιάζει τόσο απειλητικό και η μυρωδιά των φρεσκοψημένων μπισκότων είναι τόσο ωραία που οι άνδρες της ασφαλείας θα μπορούσαν να τα μυρίσουν από πολύ μακριά. Αφού η μητέρα της έψησε τα μπισκότα, η μικρή πήγε στο σπίτι του Κόμεϊ, χτύπησε το κουδούνι, του συστήθηκε και του παρέδωσε το πακέτο, ελπίζοντας αυτή η κίνηση να του φτιάξει την ημέρα».

Η Αμερικανή δημοσιογράφος Μισέλ Μπερνάρντ ανέβασε τη φωτογραφία της μικρής Άμπυ και της κάρτας που έγραψε για τον πρώην αξιωματούχο. Όπως γράφει: «Είμαστε περήφανοι που είστε γείτονάς μας και σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει για την Αμερική. Με αγάπη, Άμπι Γκρέις».

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε αιφνίδια τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στις 9 Μαΐου, μετά από τις επιπτώσεις μιας έρευνας που είχε ανακοινώσει ο Κόμεϊ για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της τότε υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, δηλώνοντας ότι δεν είναι πιά σε θέση να ηγηθεί της υπηρεσίας αποτελεσματικά.

Σε επιστολή του στον Κόμεϊ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε:

Παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρείς ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας.

Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, της επιβολής του νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ