ΚΟΣΜΟΣ

Europol για κυβερνοεπιθέσεις: Η κατάσταση φαίνεται σταθερή

Europol για κυβερνοεπιθέσεις: Η κατάσταση φαίνεται σταθερή
Reuters/Pawel Kopczynski

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Europol αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας κυβερνοεπίθεσης παρότι οι ειδικοί έχουν εκφράσει ήδη φόβους πως ο ιός, που «χτύπησε» το απόγευμα της Παρασκευής τουλάχιστον 150 χώρες, θα εξαπλωθεί σήμερα, Δευτέρα, λόγω της επιστροφής των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Europol ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο αριθμός των θυμάτων «δεν φαίνεται να αυξάνεται» και συμπλήρωσε ότι η «κατάσταση φαίνεται σταθερή στην Ευρώπη και αυτό είναι μία επιτυχία».

«Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έκαναν το μάθημά τους το Σαββατοκύριακο και προχώρησαν στην απαραίτητη αναβάθμιση των λογισμικών ασφαλείας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα η Europol εκτίμησε ότι καμία χώρα δεν στοχοθετήθηκε συγκεκριμένα από τους χάκερς, με τον εκπρόσωπό της, Γιαν Οπ Γκεν Ερτ, να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Ξεκίνησε με το να επιτεθεί σε βρετανικά νοσοκομεία προτού εξαπλωθεί ταχέως σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μόλις ένας υπολογιστής "μολυνθεί", ο ιός σκανάρει το τοπικό δίκτυο και μολύνει τους ευάλωτους υπολογιστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ