ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα ζητά εξηγήσεις για τα επεισόδια με τους σωματοφύλακες του Ερντογάν

Η Άγκυρα ζητά εξηγήσεις για τα επεισόδια με τους σωματοφύλακες του Ερντογάν
REUTERS

Οι τουρκικές αρχές κάλεσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που οι αμερικανικές αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ διατύπωσαν την περασμένη εβδομάδα την «όσο το δυνατόν εντονότερη» ανησυχία τους προς την Τουρκία μετά τις συμπλοκές που ξέσπασαν στους δρόμους της Ουάσιγκτον μεταξύ διαδηλωτών και Τούρκων σωματοφυλάκων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη για τα βίαια επεισόδια σε διαδηλωτές που συνδέονται με τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον περιέγραψε το περιστατικό ως μια «βίαιη επίθεση» εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Οι ΗΠΑ διατύπωσαν την περασμένη εβδομάδα την «όσο το δυνατόν εντονότερη» ανησυχία τους προς την Τουρκία μετά τις συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των Τούρκων σωματοφυλάκων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αργότερα ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν ζήτησε να απελαθεί ο Τούρκος πρεσβευτής από τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ