ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Χάρι υποδέχθηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στο παλάτι του Κένσινγκτον

Ο πρίγκιπας Χάρι υποδέχθηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στο παλάτι του Κένσινγκτον
Kensington Palace/Handout via REUTERS

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το Σάββατο, με τη βρετανική πρωτεύουσα να είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς του ευρωπαϊκού του ταξιδιού, στο πλαίσιο του οποίου έγινε δεκτός στο παλάτι του Κένσινγκτον από τον πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, οι δύο άνδρες συζήτησαν για διάφορα ζητήματα κοινών συμφερόντων, όπως η υποστήριξη που πρέπει να έχουν από την πολιτεία οι βετεράνοι, τη ψυχική υγεία, την εργασία των νέων και το έργο που προσφέρουν τα ιδρύματα που έχουν δημιουργήσει.

Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μετά την "συνταξιοδότησή" του από την προεδρία των ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει το ίδρυμα Obama Foundation, ενώ αντίστοιχα ο πρίγκιπας Χάρι "τρέχει" το φιλανθρωπικό του ίδρυμα Υγείας «Heads Together».

Στη συζήτησή τους αναφέρθηκαν και στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και να εύχεται καλή ανάρρωση στους τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Πριν από την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Μπαράκ Ομπάμα έπαιξε γκολφ στη Σκωτία, ενώ έκανε και μια στάση στο Βερολίνο, όπου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας, με αφορμή την επίθεση στο Μάντσεστερ, μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ως πατέρας δύο κοριτσιών, είμαι θορυβημένος από την τραγωδία που συνέβη στο Μάντσεστερ», ανέφερε ο Ομπάμα σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το γραφείο της καγκελαρίου.

«Σε όλες τις οικογένειες που έχουν πληγεί, σε όλους όσοι έχουν ανακάμψει, σε όσους έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα... είναι αδιανόητη η σκληρότητα και η βία που υπέστη η πόλη», σημείωσε.

Prince Harry hosts Obama at Kensington Palace, by Max Foster and Faith Karimi, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ