ΚΟΣΜΟΣ

Δίωξη κατά νεαρών που έπιασαν μικρό αλιγάτορα και... τον πότισαν μπύρα (pics)

Δίωξη κατά νεαρών που έπιασαν μικρό αλιγάτορα και... τον πότισαν μπύρα (pics)
Twitter/@AndreasCNN

Αντιμέτωποι με κατηγορίες βασανισμού είναι δύο νεαροί Αμερικανοί από την Νότια Καρολίνα, οι οποίοι έπιασαν έναν μικρό αλιγάτορα και τον... πότισαν μπύρα. Η φωτογραφία τους ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Ο Joseph Andrew Floyd Jr., 20 ετών και ο Zachary Lloyd Brown, 21 ετών, από το Ridgeland, κατηγορούνται για βασανισμό της άγριας ζωής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων της αμερικάνικης πολιτείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Jasper County, στις βόρειες ακτές της πολιτείας.

Οι δύο άντρες ομολόγησαν στις διωκτικές Αρχές πως έπιασαν τον μικρό αλιγάτορα όταν τον είδαν να περνά από μπροστά τους, έριξαν μπύρα στον λαιμό του και στη συνέχεια τον είδαν να κολυμπά μακριά.

Την επόμενη κιόλας μέρα ανέβασαν φωτογραφίες της «ηρωικής» τους πράξης στο διαδίκτυο. «Λάβαμε πολλά e-mails και τηλεφωνήματα για το συμβάν. Ο κόσμος έβγαλε φωτογραφία την εικόνα από λογαριασμούς στο Snapchat», είπε στο CNNi, η Kyndel McConchie, εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων.

Σε μια από τις έξι φωτογραφίες που πήρε το CNNi από τις Αρχές, οι άντρες σφίγγουν τον αλιγάτορα από τον λαιμό καθώς χύνουν την μπύρα. Ακόμη μια δείχνει να φυσούν καπνό στο πρόσωπό του.

Για την πολιτεία η κατηγορία της βασανισμού άγριας ζωής θεωρείται πλημμέλημα και οι νεαροί ίσως κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 300 δολαρίων.

«Οι αλιγάτορες προστατεύονται από το κρατικό δίκαιο, ακόμη και τον ομοσπονδιακό νόμο σε περίπτωση που συγκαταλέγονται στα είδη υπό εξαφάνιση, χάρις στην ομοιότητα τους με άλλους υπό εξαφάνιση κροκοδείλους στον κόσμο», είπε ο Jay Butfiloski, μέλος του τμήματος για αλιγάτορες της Υπηρεσίας.

Two South Carolina men charged after forcing alligator to drink beer, By Andreas Preuss, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ