ΚΟΣΜΟΣ

Άκουγε ή όχι τη διερμηνεία στη Σύνοδο των G7 o Ντόναλντ Τραμπ;

Άκουγε ή όχι τη διερμηνεία στη Σύνοδο των G7 o Ντόναλντ Τραμπ;
REUTERS/Philippe Wojazer

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοσιογράφων και άλλων για το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ φορούσε ή όχι ακουστικά για να παρακολουθεί τη διερμηνεία της ομιλίας του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζεντιλόνι, κατά τη Σύνοδο των G7 στη Σικελία.

Όλα ξεκίνησαν με το βίντεο που ανέβασε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος του BBC, James Landale. Σε αυτό φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φορά τα ογκώδη ακουστικά που φορούν οι υπόλοιποι. Το καυστικό σχόλιο του δημοσιογράφου ήταν «δείτε ποιος επέλεξε να μην ακούσει τη μετάφραση του Ιταλού οικοδεσπότη».

Όμως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, είπε ότι ο Πρόεδρος άκουγε, φορώντας, όπως το συνηθίζει, ένα μικρό ακουστικό στο δεξί του αυτί.

O Landale έκανε ριτουίτ την εξήγηση του εκπροσώπου -στο οποίο ριτουίτ, μάλιστα, παρατίθεται φωτογραφία άλλου χρήστη η οποία εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ με το μικρό ακουστικό στο αυτί και το καλώδιο να διαγράφεται στο λευκό του πουκάμισο και την κόκκινη γραβάτα του- ενώ και η δημοσιογράφος του Bloomberg, Jennifer Jacobs, συνηγόρησε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος άκουγε τη διερμηνεία.

Ακολούθησε, όμως, ακόμη ένας δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Brian Abrams, παροτρύνοντας να ανατρέξει κάποιος στο χρόνο 2:16 στο βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο τουίτερ, όπου δεν φαίνεται το καλώδιο στο πουκάμισο και τη γραβάτα του Ντόναλντ Τραμπ, και σχολιάζοντας «είναι άραγε δίχως καλώδιο το ακουστικό;»

Όσο το μυστήριο παραμένει, αρκετοί υπενθυμίζουν δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου κατά τη συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φορούσε μεν ακουστικό αλλά όπως είχε πει συνεργάτις του ήξερε τι θα πει ο Άμπε γιατί είχε δει το κείμενο και είχαν ήδη προηγουμένως συζητήσει εκτενώς επ’ αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ