Ρωσία: 15χρονη βουτάει σε ορμητικά νερά για τη «Μπλε Φάλαινα» (vid)
Πηγή: REUTERS/Samantha Sais/Files

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει παγκοσμίως το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που πείθει τα παιδιά να αυτοτραυματιστούν, να περάσουν επικίνδυνες δοκιμασίες, ακόμα και να αυτοκτονήσουν.

Τραγικό παράδειγμα μία 15χρονη από τη Ρωσία η οποία έπεσε σε ένα ορμητικό ποτάμι για να περάσει ένα στάδιο του παιχνιδιού. Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας βλέπουμε αρχικά την κοπέλα να κάθεται στην άκρη του ποταμού και να κοιτά τα αφρισμένα νερά του. Στη συνέχεια αποφασίζει να πέσει μέσα στο νερό για καλή της τύχη όμως τρεις νεαροί που βρίσκονταν κοντά κατάφεραν να την βγάλουν και να της σώσουν τη ζωή.

Η 15χρονη αποκάλυψε στους διασώστες που έφτασαν στο σημείο ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για τη «Μπλε Φάλαινα» . Η πλύση εγκεφάλου όμως που γίνεται στα παιδιά από τους χειριστές του παιχνιδιού είναι τέτοια που όταν οι διασώστες τη ρώτησαν αν γνώριζε ότι με την πράξη της θα μπορούσε να είχε πεθάνει, εκείνη απάντησε «ναι» και γέλασε. Μάλιστα είπε ότι άρχισε να παίζει τη «"Μπλε Φάλαινα" γιατί είναι ωραίο, είναι αδρεναλίνη».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης