Φονική καταιγίδα στη Μόσχα με επτά νεκρούς (pics&vids)
Πηγή: instagram/ lomaeva_olga

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που σάρωσαν τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα, έγινε γνωστό από τις αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν το βορειοανατολικό τμήμα, το νοτιοδυτικό και το ανατολικό τμήμα της Μόσχας προκάλεσαν πτώσεις δέντρων που καταπλάκωσαν κατοίκους οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και (...) ένας ηλικιωμένος επίσης έχασε την ζωή του» σε μια στάση λεωφορείου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax μια εκπρόσωπος τύπου του παραρτήματος στη Μόσχα της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας, Ιουλία Ιβάνοβα.

Λίγο αργότερα μια πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik:

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η καταιγίδα σκότωσε 7 ανθρώπους, τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν».

«Μια καταστροφική καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα» έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανήλθε σε σχεδόν 22 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, οι άνεμοι και οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Μόσχας και τα δρομολόγια της ταχείας προς το Βνούκοβο ανεστάλλησαν καθώς ένα δέντρο έπεσε πάνω στις ράγες.

#москва #шторм #ураган #жесть #шок #жутко #2017 #понедельник

A post shared by Модник (@stasnowak) on

Διαβάστε επίσης