ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φήμες για απομάκρυνση Τσαβούσογλου από το Υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Φήμες για απομάκρυνση Τσαβούσογλου από το Υπουργείο Εξωτερικών
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Την αντικατάσταση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να σχεδιάζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο θεωρεί «ανεπαρκή» σε αρκετά ζητήματα. Στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας «χρεώνονται» και χειρισμοί για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένας από τους λόγους της επικείμενης απομάκρυνσής του φαίνεται να είναι και η «πλημμελής» ενημέρωση που παρείχε στον κ. Ερντογάν για το Κυπριακό.

Πάντως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να μεταβεί την Πέμπτη στην «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», κατά την έκφρασή του, για να συζητήσει, όπως είπε, τη διαδικασία για το Κυπριακό.

Διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία κάνουν λόγο για αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, τουλάχιστον με αυτή την ιδιότητα, καθώς επίκειται η αντικατάστασή του από τον στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ