ΚΟΣΜΟΣ

Επιβάτης των Malaysia Airlines απειλούσε πως έχει βάλει βόμβα στο αεροσκάφος

Επιβάτης των Malaysia Airlines απειλούσε πως έχει βάλει βόμβα στο αεροσκάφος
REUTERS/Luke MacGregor/Φωτογραφία αρχείου

Συναγερμός σήμανε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας επιβάτης σε αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών προσπάθησε να μπει στην καμπίνα των πιλότων, απειλώντας πως έχει τοποθετήσει βόμβα.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, ύστερα από περίπου 20 λεπτά πτήσης, διατάχθηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης έφτασαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η αντιτρομοκρατική ενώ αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH128 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και οδηγήθηκε σε απομονωμένο σημείο όπου άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν τον επιβάτη.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε πτήση προς την Κουάλα Λουμπούρ αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Μελβούρνη σήμερα, αφού ένας «διαταραγμένος» επιβάτης προειδοποίησε ότι μετέφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

«Δεν πρόκειται για αεροπειρατεία. Ένας διαταραγμένος επιβάτης επιχείρησε να εισέλθει στο κόκπιτ» δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ μπεν Καπραουί.

«Ο επιβάτης, με υπηκοότητα Σρι Λάνκας, υποστήριξε ότι είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Δεν ήταν βόμβα, αλλά ένας φορτιστής μπαταρίας».

Το πλήρωμα ακινητοποίησε τον επιβάτη, τον οποίο κατόπιν παρέδωσε στην αστυνομία της Αυστραλίας στη Μελβούρνη.

«Όλοι εντός του αεροσκάφους είναι σώοι κι αβλαβείς» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Στον επιβάτη «φόρεσαν χειροπέδες και μεταφέρθηκε εκτός αεροσκάφους από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αυστραλίας».

Νωρίτερα η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH128 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης στις 23.11 τοπική ώρα και επέστρεψε στις 23.41.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ