ΚΟΣΜΟΣ

Το ιλιγγιώδες ποσό για το νέο σπίτι των Ομπάμα (pics)

Το ιλιγγιώδες ποσό για το νέο σπίτι των Ομπάμα (pics)
reuters

Η πολυτελής πέτρινη έπαυλη των 762 τετραγωνικών μέτρων, με τις 9 κρεβατοκάμαρες και τα 8 μπάνια, έγινε πριν από 4 μήνες η νέα κατοικία της οικογένειας Ομπάμα.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα αρχικά την νοίκιαζαν όμως πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά του ακινήτου, δίνοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κτηματομεσιτικά γραφεία υποστηρίζουν ότι το πρώην προεδρικό ζεύγος «πιάστηκε στον ύπνο» και πλήρωσε ακριβότερα κατά 2 εκατομμύρια δολάρια το νέο του σπίτι καθώς, όπως υποστηρίζουν μεσίτες, η αγοραστικη του αξία του είναι 6,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ποιος ήταν ο λόγος που τους οδήγησε στην αγορά του ακινήτου;

Η απόφασή τους να παραμείνουν στην Ουάσιγκτον έως ότου η μικρότερή τους κόρη, Σάσα, τελειώσει το λύκειο το 2018. Όπως έχουν πει στο παρελθόν δεν θέλουν να της δημιουργήσουν αναστάτωση.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λιούις, μιλώντας στο CNNi, επιβεβαίωσε την αγορά: «Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα θα είναι στην Ουάσιγκτον για τουλάχιστον δυόμισι χρόνια ακόμη, ήταν λογικό να αγοράσουν ένα σπίτι παρά να συνεχίσουν να νοικιάζουν.»

Το ακριβό προάστιο

Η πέτρινη κατοικία βρίσκεται στην οδό Μπέλμοντ, σ’ ένα από τα πιο ακριβά προάστια της Ουάσιγκτον, την Καλοράμα. Χτίστηκε το 1921 και ανακαινίστηκε το 2011.

Στην περιοχή ζουν πολιτικοί και μεγιστάνες. Έτσι η πρώην πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ μεταξύ άλλων, έχει γείτονες την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ Ιβάνκα και τον σύζυγο της Τζάρεντ Κούσνερ, τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον -ο οποίος αγόρασε ένα σπίτι αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο Φεβρουάριο- τον ιδρυτή της Amazon και ιδιοκτήτη της Washington Post, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αγόρασε έναντι 23 εκατομμυρίων δολαρίων ένα παλιό μουσείο και το μετέτρεψε σε σπίτι.

Πρώην ιδιοκτήτης της πέτρινης έπαυλης των Ομπάμα ήταν ο Τζόε Λόκχαρντ, ο οποίος είχε εργαστεί ως εκπρόσωπος τύπου του Μπιλ Κλίντον.

Ο Λόκχαρντ τον Μάιο του 2014 είχε δώσει πολύ λιγότερα χρήματα από τους Ομπάμα για την αγορά της πολυτελούς κατοικίας. Συγκεκριμένα 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

Μέτρα ασφαλείας

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ φρόντισαν πριν από την μετακόμιση της οικογένειας Ομπάμα, να πάρουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο εντός της κατοικίας όσο και εκτός.

Πλέον για να πλησιάσει κανείς την οδό Μπέλμοντ θα πρέπει να περάσει από τα μπλόκα της αστυνομίας που υπάρχουν εκεί 24 ώρες το 24ωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ