ΚΟΣΜΟΣ

British Airways: Το λάθος ενός εργολάβου προκάλεσε το χάος στα αεροδρόμια

British Airways: Το λάθος ενός εργολάβου προκάλεσε το χάος στα αεροδρόμια
REUTERS/Neil Hall

Χάος προκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα αεροδρόμια του Λονδίνου Heathrow και Gatwick εξαιτίας πολύωρων καθυστερήσεων στην εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών της British Airways.

Οι καθυστερήσεις, που οδήγησαν και στη ματαίωση πτήσεων, οφείλονται στο λάθος ενός εργολάβου που πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στο κέντρο δεδομένων της British Airways. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο εργολάβος έκλεισε άθελά του την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα πληροφορικής της αεροπορικής εταιρείας και 75.000 άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε βρετανικά αεροδρόμια.

Επικαλούμενη πηγή της British Airways η εφημερίδα έγραψε ότι το τροφοδοτικό που προκάλεσε την βλάβη στο σύστημα πληροφορικής λειτουργούσε άψογα αλλά κατά λάθος το έκλεισε ένας εργαζόμενος. Έτσι, η έρευνα για το περιστατικό ενδεχομένως να επικεντρωθεί στο ανθρώπινο σφάλμα και όχι σε βλάβη εξοπλισμού, σημειώνει η εφημερίδα.

Η αεροπορική εταιρεία υποχρεώθηκε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις από τα αεροδρόμια Gatwick και Heathrow του Λονδίνου το περασμένο Σάββατο και έκανε λόγο για βλάβη στο σύστημα πληροφορικής της που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες των διεθνών πτήσεων, τα τηλεφωνικά κέντρα και τον ιστότοπό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ