ΚΟΣΜΟΣ

Ο λόγος που αυτός ο άνδρας φωτογραφήθηκε στο δίπλωμα οδήγησης με ένα σουρωτήρι στο κεφάλι

Ο λόγος που αυτός ο άνδρας φωτογραφήθηκε στο δίπλωμα οδήγησης με ένα σουρωτήρι στο κεφάλι
Sean Corbett/CNNi

Συνήθως στις φωτογραφίες των διπλωμάτων οδήγησης δεν βλέπουμε περίεργες φωτογραφίες ή τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα. Ένας άνδρας όμως από την Αριζόνα είχε μια πρωτότυπη ιδέα την ημέρα που πήγε να βγάλει το δίπλωμα οδήγησής του. Και αυτή ήταν να φορέσει ένα σουρωτήρι στο κεφάλι.

Δεν είναι όμως κάτι που του ήρθε αυθόρμητα καθώς όπως αναφέρει εδώ και δύο χρόνια έψαχνε να βρει μια σχολή οδηγών που θα του το επέτρεπε, καθώς οι "παράξενες φωτογραφίες" απαγορεύονται σε διπλώματα, αστυνομικές ταυτότητες και άλλα επίσημα έγγραφα.

Έχει πιέσει πολύ τις αρμόδιες αρχές και μετά από μια σκληρή μάχη διαπραγματεύσεων, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, όπως περιγράφει ο Σον Κόρμπετ στο συνεργαζόμενο δίκτυο με το CNNi, ΚΝΧV.

Πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν γιατί να θέλει να βγάλει κάποιος φωτογραφία σε επίσημο έγγραφο με ένα σουρωτήρι στο κεφάλι. Η απάντηση που δίνει ο ίδιος είναι απλή: λόγω θρησκείας.

Ο Κόρμπετ, πιστεύει στην Μακαρονοτερατοθρησκεία (Πασταφαριανισμός) και για αυτό το λόγο φοράει διάφορα αντικείμενα. «Ο Πασταφαριανισμός είναι μέρος της εκκλησίας του Ιπτάμενου Μακαρανοτέρατος, που αναφέρει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια από ένα τέτοιο πλάσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κόρμπετ. Παραδέχεται ωστόσο ότι η θρησκεία αυτή είναι περισσότερο σατυρική.

Touched by His Noodly Appendage


Πηγή: Wikipedia

Αν και οι περισσότερες πολιτείες της Αμερικής δεν δέχονται φωτογραφίες στα διπλώματα οδήγησης στις οποίες ο πολίτης φορά "αντικείμενα" στο κεφάλι του, υπάρχουν και φορές που γίνονται εξαιρέσεις, καθαρά για θρησκευτικούς λόγους. Για αυτό και ο Κόρμπετ θέλησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα και να φορέσει ένα σκεύος ζυμαρικών.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών της Αριζόνα δήλωσε στο KNXV ότι, αν και γίνονται κάποιες εξαιρέσεις για τα θρησκευτικά καλύμματα, ίσως δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται το ίδιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε πολύ πιθανόν να ακυρωθεί η άδεια οδήγησης του.

Αν συμβεί αυτό, ο ίδιος λέει ότι είναι διατεθειμένος να διεξάγει νομική μάχη για το δικαίωμα του να φωτογραφηθεί με μαγειρικά σκεύη στο κεφάλι του.

Man wears strainer on his head in driver's license photo

By Doug Criss, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ