ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο κοντά στην Παναγία των Παρισίων
REUTERS/Philippe Wojazer

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, στη γαλλική πρωτεύουσα. Αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα ο οποίος αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν συνάδελφό τους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Στον ναό της Παναγίας των Παρισίων, ένα από τα πολυσύχναστα τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού, βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή πολύς κόσμος, που παραμένει εγκλωβισμένος μετά από αυτό το περιστατικό.

Οι γαλλικές Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, μέχρι να λήξει ο συναγερμός.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο ύποπτος, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν οπλισμένος με σφυρί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί με σφυρί σε τρεις αστυνομικούς, έξω από την Παναγία των Παρισίων. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον δράστη και τον τραυμάτισε.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

H Καρίν Νταλ, εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού της «Παναγίας των Παρισίων» δήλωσε στο BFM TV ότι μέσα στην εκκλησία βρίσκονται εγκλωβισμένα 900 άτομα.

Ένας από τους επισκέπτες του ναού έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter « Δεν θέλαμε να έχουμε τέτοια εμπειρία στις διακοπές μας. Παγιδευτήκαμε στην Παναγία των Παρισίων μετά απο πυροβολισμούς. Είμαστε μαζί με τα δύο τρομοκρατημένα μας παιδιά».

Το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με την πληροφορίες που διαβάζουν για το περιστατικό και τους παραμέμπει στους επίσημους διαδικτυακούς λογαριασμούς του κράτους.

Τόσο μέσα όσο και έξω από τον ναό οι αστυνομικοί κάνουν έρευνες και με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

2017 06 06T152148Z 1726771303 RC1F1CFAE6F0 RTRMADP 3 EUROPE ATTACKS FRANCE POLICE

πηγή:REUTERS/Philippe Wojazer

ΔΗΜΟΦΙΛΗ