ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: 38 νεκροί από επίθεση των μαχητών της αλ Σεμπάμπ

Σομαλία: 38 νεκροί από επίθεση των μαχητών της αλ Σεμπάμπ
Φωτό αρχείου REUTERS/Feisal Omar

Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σκότωσαν 38 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν σε μια στρατιωτική βάση στην ημιαυτόνομη περιφέρεια Πούντλαντ της Σομαλίας, όπως δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

«Επιβεβαιώνουμε τώρα ότι 38 άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Πιστεύω ότι ορισμένοι (ακόμη) αιχμαλωτίστηκαν», δήλωσε ο ταγματάρχης Μοχάμεντ Άμπντι, αξιωματικός των δυνάμεων της Πούντλαντ, στο πρακτορείο Reuters.

«Πολυάριθμοι, βαριά οπλισμένοι μαχητές της αλ Σεμπάμπ μας επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές και έπειτα από ώρες σφοδρών μαχών ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που τραπήκαμε σε φυγή για να σωθούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπάρι, ο Γιούσουφ Μοχάμεντ, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Reuters ότι ο στρατός έθεσε ξανά υπό τον έλεγχο του την πόλη.

«Οι μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκότωσαν κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών. Είναι ο κανόνας η αλ Σεμπάμπ να δολοφονεί αμάχους όταν ηττάται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνήτη.

«Η αλ Σεμπάμπ θα μετανιώσει τις δολοφονίες αμάχων. Θα εξολοθρεύσουμε τους μαχητές που κρύβονται στις περιοχές του Πούντλαντ», προστίθεται.

Η αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, υποστήριξε νωρίτερα ότι σκότωσε 61 στρατιώτες. Οι απολογισμοί που δίνουν οι σομαλικές αρχές και οι αντάρτες συχνά είναι πολύ διαφορετικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ